[DIJELIMO SREĆU] Andelajokic – Kad narastem biti ću slikarica!

Nastavljamo dalje u božićnom duhu i predstavljamo vam novog umjetnika u sklupu  aktivnosti “Dijelimo Sreću” koju provodimo tijekom 12. i 1 mjesec na Vijugi – Andelajokic.  U želji da upoznate našu odličnu umjetnicu Anđelu odlučili samo napraviti kratki intervu na Prime Vijugi. 🙂

Dijelimo sreću-nagrade-Vijuga.com.he,Fotografija

Ukoliko želite saznati više o Kristini nastavite čitati 🙂

  • Pozdrav Anđela, Možeš li nam se kratko predstaviti? Nešto više reći o tome kako si ušla u svijet umjetnosti?

Da se predstavim, moje ime je Anđela Jokić,rođena 03.12.1998. u Splitu i živim u Kaštel Lukšiću, još kao malo dijete nisam ispuštala olovku iz ruke,svi u obitelji su imali tu poneku umjetničku crtu, majka me je učila kako se olovka pravilno drži   i zapisala da jednog dana na ištampano pitanje u rokovniku: što želim postati rekla sam  slikarica, i to je tako ostalo. Kroz osnovnu sam pokazala interes za srednju likovnu i upisala sam tako školu za dizajn i održivu gradnju kao aranžersko scenografski dizajner. Nakon srednje sam upisala Umjetničku akademiju u Splitu,likovna umjetnost i kultura gdje još više shvaćam svoj potencijal te se trudim do kraja ići,učiti i razgledavati druge umjetnike i radove. Kroz crtanje i sve puteve koje sam prolazila do svoje 21 godine, također volim pisati,fotografirati,plesati,pjevati i svirati istrumente, no najviše bi izdvojila fotografiranje, to bi opisala kao zaljubljenost,ili druga ljubav,a ostalo hobi.

  • Sve tvoje fotografije su crno bijele zbog čega je to tako? Što takva vrsta fotografije predstavlja za tebe?

Crno bijele fotografije za mene predstavljaju sjećanja na trenutke koje ne možemo vratiti,izazivaju emocije,onoliko koliko umjetnik uspije dočarati taj osjećaj da bi čovjek rekao: kako vrijeme brzo  prolazi, iako nije u boji… jako mi se sviđa. Moje sve fotografije su crno bijele jer sam uvijek htjela biti drugačija od ostalih i na taj način  približiti ljudima veću percepciju umjetnosti i stilova.

  • U kojem području umjetnosti bi se voljela okušati?

Voljela bi se okušati u glumi, samouvjerenost i malo luđa glava na sceni zvuči mi kao odlična kombinacija za dobar provod kroz takav posao.

  • Koji su tvoji najčešći motivi u kojima nalaziš ideje za svoje radove?

Obično crtam ono što vidim ili po pamćenju,također dođe samo iz glave, kroz vježbe koristim crteže starih umjetnika,nemam nekakav konkretan motiv. Što se tiče fotografije, (iskustva,želje,priče,snovi) bilo što iz života kako bi moglo prić u oblik umjetnosti.

  • Odaberi 2 rada  koje si objavila  na Vijugu  i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala , Što one za tebe predstavljaju? 

Prikaz starijeg čovjeka u olovci. Ovaj rad sam odabrala iz razloga što je crtez mog osobno najdrazeg umjetnika Rembrandta, jako sličnu ruku imamo I baš sam uživala crtajući baš to.

Maslačal,odabrala sam ga jer sam ga slučajno uočila I znatiželjno uslikala.

Predstavlja simbol radosti.

  • Kakve planove imaš u budućnosti vezane za umjetnosti

Za sada diplomirati.

 Dalje…Hmm, samo radi nemoj puno govoriti 😀 😛

  • Što bi  voljela preporučiti svojim kolegicama i kolegama  na Vijugi ?

Ne gubite vjeru u ono što ste započeli,idite do kraja. Bez umjetnosti svijet bi bio kako kažu… eh(dosadan).

  • Da li bi preporučila Vijugu svojim kolegicama i kolegama koji nisu na Vijugi?

Naravno,već jesam,zadovoljstvo mi je biti član Vijuge

Vijuga.com.hr-naslovna-Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.
Sve ostale radove od Anđele možete pogledati na linku.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *