[DIJELIMO SREĆU] Ante Roca – Uhvati pravo vrijeme!

Nastavljamo dalje u božićnom duhu i predstavljamo vam novog umjetnika u sklopu  aktivnosti “Dijelimo Sreću” koju provodimo tijekom 12. i 1 mjesec na Vijugi – Ante Roca. Kako bi vam što bolje predstaviti našeg umjetnika donosimo vam članak u kojem će nam se predstaviti.

Ukoliko želite saznati više o umjetniku “Ante Roca” nastavite čitati 🙂

Dijelimo sreću-nagrade-Vijuga.com.he,Fotografija

  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti? Kako je krenula tvoja ljubav prema fotografiji?

Pozdrav,moje ime je Ante Roca,rođen sam 28.11.2002. te dolazim iz Vodica. Još kao malo dijete volio sam se igrati s starim Olympus fotoaparatom,no prava ljubav za fotografijom nastala je prije 4 mjeseca kada sam kupio svoj prvi dslr fotoaparat te uz pomoć prijatelja i fotoradionice savladao osnove fotografiranja.Iza sebe imam par uspješnih fotonatječaja i izložba, uz fotografiju volim raditi i na montaži videa.Također trenutno pohađam treći razred Tehničke škole Šibenik,smjer računalni tehničar za strojarstvo.

2.U kojim stvarima pronalaziš inspiraciju za svoje fotografije?

Inspiraciju za fotografiju pronalazim u tome što se u životu želim bavit onim što volim-fotografijom!

  1. Što misliš u kojoj mjeri oprema pomaže u stvaranju dobrih fotografija?

Kako stara poslovica kaže: “Bez alata nema ni zanata” definitivno vrijedi i za fotografiju jer proširujemo spektar fotografija koje možemo uhvatiti, no ipak važnije je da fotograf zna prepoznati trenutak te ga uspješno dokumentirati.

4.Da li obrađuješ svoje fotografije u nekom programu? Do koje mjere uređuješ fotografije?

Svoje fotografije uvijek obrađujem uz pomoć Adobe Lightroom-a i Snapseeda, trudim se da fotografije izlgedaju što realističnije,najčešće poravnam horizont na fotografiji te podešavam razinu svjetla i jačinu boja.

5. Koji su tebi najbolji trenutci u fotografiji ? Možeš li opisati takav trenutak? (npr. Zadovoljan klijent)

Obožavam cijeli proces izrade fotografije, ako bi baš morao izdvojiti najbolje trenutke to je sigurno “hvatanje” fotografije te navdeni primjer zadovoljnog klijenta.Posebno uživam fotografirati s prijateljima koji se također bave fotografijom!

6.  Odaberi 2 fotografije koje si objavio na Vijugu i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrao.Što one za tebe predstavljaju?

U ovom relativno malom razdoblju fotografiranja nastalo je mnoštvo fotografija.Ipak s dvije fotografije mogu prikazati čemu bi se u budućnosti htio baviti što se tiče fotografije i što predstavljaju.

Prva fotografija: “Galeb među oblacima” prikazuje galeba, prikazuje dinamičnost subjekta i mekoću pozadine.Fotografije životinja su zbog svoje dinamike i “težine” fotografiranja momenta slične sportskoj fotografiji što je moja želja čime bi se bavio u fotografiji u budućnosti.

Druga fotografija jednostavnog naziva: “Pogled” prikazuje mojeg srednjoškolskog prijatelja, posebno je volim jer ima svoj prirodni okvir u vidu prolaza.Također jedna je od nekolicine mojih crno-bijelih fotografija.

Ostale fotografije možete pogledati na vijugi.com.hr ili na mojoj instagram stranici: rocaphotos ili facebook stranici: RoCa photos and videos.

7.Da li bi preporučio Vijugu svojim kolegama koji nisu na Vijugi?Zbog čega?

S velikim zadovoljstvom bih preporučio Vijugu zbog originalnosti i raznih        mogućnosti koje nudi, te naravno ljudi koji na njoj rade i dijelu svoje radove!

Vijuga.com.hr-naslovna-Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.
Sve ostale radove od AnteRoca možete pogledati na linku

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *