[DIJELIMO SREĆU] Arrt_by_B – Od bratove zadaće do hobija

Nastavljamo dalje u božićnom duhu i predstavljamo vam novog umjetnika u sklopu  aktivnosti “Dijelimo Sreću” koju provodimo tijekom 12. i 1 mjesec na Vijugi – Arrt_by_B -Kako bi naši čitatelji bolje upoznali Branimira odlučili samo napraviti kratki intervju.

Ukoliko želite saznati više o umjetniku “Arrt_by_B nastavite čitati 🙂

Dijelimo sreću-nagrade-Vijuga.com.he,Fotografija

  • Možeš li nam se molim te ukratko predstavit?
Pozdrav svima moje ime je Branimir imam 23 godine,  završio sam GOGSS ( Školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju) i trenutno živim u Splitu.
  • Osim fotografije i crtanje s čime se još baviš? Kako je krenula tvoju ljubav prema umjetnosti?

Ljubav prema umjetnosti je krenula sasvim slučajno. Imao sam 5 ili 6 godina kad je moj stariji brat za domaću zadaću trebao ilustrirati njegov najdraži dio iz lektire, sjeo sam pored njega i krenuo za njim. Ne moram ni govorit da je moj crtež na kraju završio u njegovoj domaćoj zadaći. I od tada je sve krenulo, roditelji su to neprestano spominjali  i prepričavali svima, a ja nisam bio ni svjestan da je to toliko dobro. Od toga dana su me bodrili i davali mi vjetar u leđa.
Par godina kasnije, upisao sam srednju školu , kupio prvi DSLR fotoaparat i počeo sam se intezivno baviti i fotografijom. I to je bilo uspješno jer sam na 3 državna natjecanja u Dubrovniku, Zadru i Umagu osvoijo pet medalja za najbolju fotografiju i videozapis, tri prva mjesta za foto i dva druga za video.
  • Što za tebe predstavlja umjetnosti i u čemu nalaziš inspiraciju za svoj radove?

Kad jednom krenete crtat, slikat ili fotografirat na svijet gledate sasvim drugim očima. Bar je tako slučaj kod mene. Gledam prirodu oko sebe i u glavu spremam screenshoot kojeg ću poslje prenijet na platno, ili isti taj tren zabilježit fotoaparatom ili mobitelom. Najveća inspiracija mi je podrška od obitelji i prijatelja.
  • Imaš li možda nekog uzora u umjetnosti čije radove voliš promatrati i možda neke stvari primjenjivati kod sebe?

Inspiracija je svuda oko nas, nekad je tu stalno, a nekad se ne pojavi danima. Ima jako puno umjetnika koje pratim i kojima se divim. Često pomislim kad vidim tuđe radove ‘želim i ja takav crtež nacrat, ili takvu fotografiju napravit’. Ali poanta je bit orginalan i drugačiji.
  • Odaberi 2 rada  koje si objavio na Vijugu  i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrao Što one za tebe predstavljaju?

1.
2.
Teško je od stotine crteža i fotografija odabrat baš dvije, al evo prvu fotografiju biram jer je nastala prije 9 godina nedugo nakon što sam kupio fotoaparat, i podsjeća me na moje početke fotografiranja i školske dane. A drugi crtež sam nacrtao prošle godine nakon dolaska iz Austrije, točnije Salzburga. Kad sam se vratio u Split isti dan sam sjeo pred platno i krenuo crtat i napravio uspomenu na prekrasne Austrijiske alpe.
  • Kakve planove u području umjetnosti imaš u budućnosti? Da li bi volio da ti umjetnost bude glavni izvor financiranja?

Ja nikad ne planiram, pogtovo kad je umjetnost u pitanju. Volio bi svakako da od umjetnosti mogu živjeti, jer je najljepše kad radiš i živiš od onoga što voliš, ali uz ovakav tempo života, posao i druge obaveze, teško je posvetit se samo tome.  Iako uspijem tu i tamo prodati neki crtež i fotografije. Ipak nema boljeg osjećaja kad svojim talentom možeš nekome od bližnjih poklonit uspomenu – sasvim besplatno.
  • Po tvom mišljenju što je potrebno da bi se moglo živjeti od umjetnosti?

Da bi se živjelo od umjetnosti svako je potreban trud i zalaganje. Biti uporan u tome i ne odustajati nikada. I svakako biti drugačiji od drugih!
  • Da li bi preporučio Vijugu svojim kolegama koji nisu na Vijugi?Zbog čega?

Vijuga je svakako jedna super platforma koja daje priliku svima da izraze svoje osjećaje kroz bilo kakvu vrstu umjetnosti. Definitivno ju preporučujem svima , jer nikada ne znate kada ce netko odabrati baš vas i pomoć vam da budete korak svome snu.
Pozdrav svima! 🙂
Vijuga.com.hr-naslovna-Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.
Sve ostale radove od Arrt_by_B možete pogledati na linku

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *