[DIJELIMO SREĆU] Branko Jović Fotograf – Ljubav prema fotografiji

Nastavljamo dalje u božićnom duhu i predstavljamo vam novog umjetnika u sklupu  aktivnosti “Dijelimo Sreću” – Branko Jović Fotograf . Kako bi ga na što bolji način predstavili odličili samo se napraviti s Brankom kratki intervju u kojem će predstaviti sebe i svoje fotografije.

Ukoliko želite saznati više o njemu nastavite čitati 🙂

Dijelimo sreću-nagrade-Vijuga.com.he,Fotografija

  • Kako je krenula tvoja ljubav prema fotografiji?

Moja ljubav prema fotografiji je počela u drugom razredu srednje škole prije dvije godine sasvim spontano. U tom periodu dobijo sam novi mobilni telefon gdje sam počeo fotografisati sve što mi se u datom momentu svidjelo (pejzaži, cvijeće, životinje itd). Od tada sam počeo svaki dan da fotografišem i mnogo sam uživao u tome i rekao sam sebi da ću se sa tim baviti uvijek bilo kao hobi ili profesionalno. Kasnije kada sam već ušao u te vode, riješio sam da kupim sebi foto-aparat, gdje sve do danas učim na njemu i trudim se da svaku fotografiju iznesem najbolje i da ostane meni najljepša uspomena.

  • Po tvojem mišljenju koja je najveća vrijednost fotografije? (mjerilo dobre fotografije, kako znaš da je nešto dobro)

Moje mišljenje je da treba fotografisati sve što se nama svidi u datom trenutku. Ne znam sad tačno šta je mjerilo dobre fotografije, ali uvijek ću reći da trebamo fotografiju iznijeti na svoj način, prikazati njezinu priču, i prikazati drugim ljudima da vide trud koji smo uložili u taj rad, ljubav koju smo dali, i pustiti ih da iskažu svoje lično mišljenje o tom radu.

  • Odaberi dve fotografije koje si objavio na Vijugu i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrao? Šta one za tebe predstavljaju?

Branko Jović Fotograf -fotografija-vijuga.com.hr1
Branko Jović Fotograf

Ovo je fotografija koju sam zadnju postavio na vašem portalu. Ona predstavlja sami centar u mom rodnom gradu Banja Luci. Izuzetno mi se sviđa jer predstavlja jedan dio arhitekture, i drugi dio života ljudi u tom gradu koji prolaze kroz centar grada.

 

Branko Jović Fotograf -fotografija-vijuga.com.hr
Branko Jović Fotograf

Ovo je jedna od mojih prvih Lajf fotografija koje sam fotografisao. Jako mi se sviđa jer prikazuje jednu priču o tri čovjeka koja sjede na klupama u parku, i svako od njih radi nešto svoje.

  • Gdje se vidiš za nekoliko godina u fotografiji?

Za nekoliko godina želja mi je da napravim što više fotografija koje do sada nisam fotografisao. Takođe radiću na tome da svoje najbolje fotografije šaljem na razne izložbe i na vaš portal Vijuga, jer time želim da moje fotografije ostave zapamćeni trag umjetnosti, i naravno da se što više usavršavam i stičem nova znanja vezana za fotografiju.

  • Šta misliš koji je najveći izazov u današnjoj fotografiji?

Mislim da je najveći izazov u današnjoj fotografiji kako napraviti fotografiju a da ona bude perfektna. To je veoma teško za izvesti i ne trebamo se oko toga previše opterećivati jer po mom mišljenju najbitnije je napraviti fotografiju onako kako mi želimo i osjećamo da treba, jer naše mišljenje je nabitnije u cijeloj toj priči jer smo mi stvaralac te fotografije.

  • Što bi volio poručiti svojim kolegicama i kolegama?

Želim da poručim svim pratiocima vašeg portala da nastave i dalje da vas prate, i da objavljuju svoje radove na vaš portal, jer time će dobiti ogromnu podršku i popularnost i ostaviće sigurno veliki trag umjetnosti jer trud i rad se uvijek isplate!

  • Da li bi preporučio Vijugu svojim kolegama koji nisu na Vijugi?

Svima toplo preporučujem ko god se bavi bilo kakvom vrstom umjetnosti da se prijavi na vaš portal, jer time će dobiti ogromnu podršku za svoj trud koji želi da predstavi u najboljem mogućem svijetlu i da ostavi zapamćeni trag.

Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.
Sve ostale radove od Branko Jović Fotograf  možete pogledati na linku.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *