[DIJELIMO SREĆU] Cauliflower97 – Miris boje u sobi

Nastavljamo dalje u božićnom duhu i predstavljamo vam novog umjetnika u sklopu  aktivnosti “Dijelimo Sreću” koju provodimo tijekom 12. i 1 mjesec na Vijugi – Cauliflower97. Upoznajte našu strastvenu umjetnicu koja se uz slikanje bavi i digitalnom umjetnosti. Vjerujemo da će te uživati u ovom članku.

Dijelimo sreću-nagrade-Vijuga.com.he,Fotografija

Ukoliko želite saznati više o Cauliflower97 nastavite čitati 🙂

  • Molim te možeš li nam se ukratko predstaviti? 

Moje ime je Suzana Suvajac rođena sam 17.04.1997 u Banjaluci.Od djetinjstva uživam u crtanju i slikanju, moji prvi crteži nastali su inspirisani ilustracijama iz Životinjskog carstva i karakterima iz crtića Yu-Gi-Oh!.Kada je moje crtanje iz hobija preraslo u nešto ozbiljnije, inspiraciju sam pronalazila u ljudima iz mog okruženja i u ljepoti ljudskog lica.

Uvijek sam voljela da poklanjam dragim ljudima nešto što sama napravim, pa sam tako drugarici za rođendan nacrtala njen portret, čime je moja mama bila oduševljena, te me ohrabrila i podržala da upišem srednju likovnu školu.Nakon srednje likovne, vođena nekom svojom logikom upisala sam se na Akademiju umjetnosti u Banjaluci, ali nakon što sam se 2017. okušala u digitalnoj umjetnosti srce me odvuklo na drugu stranu, pa sam upisala grafički dizajn i vizuelne komunikacije.Od tada moja ljubav prema digitalnoj umjetnosti samo je veća.

  • Kako si ušla u svijet umjetnosti? Kojim tehnikama radiš svoje radove? 

Čini mi se da sam u svijetu umjetnosti oduvijek, počelo je kao hobi, ali sve više uživam i gajim nade da ću i profesionalno nastaviti da živim i radim umjetnost.Kroz 4 godine srednje škole i 2 godine na Akademiji umjetnosti, okušala sam se u mnogim tehnikama od ugljena, akvarela , pastela , pa sve do ulja na platnu.Posljednje 2 godine najviše se bavim digitalnim crtanjem i trudim se napredovati i pronalaziti sebe u toj tehnici.Pored digitalnog crtanja najviše uživam u grafitnoj olovci, uljanim bojama i digitalnom 3D modelovanju.

  • Koja je tehnika tvoj  prva ljubav? Zbog čega?

Moja prva ljubav je definitivno ulje na platnu, zbog cijele te atmosfere i mirisa boja tokom stvaranja slike.Mislim da će mi zauvijek ostati posebna tehnika, ona najljepša kroz koju se osjećam povezano sa slikom.Uvijek mi je bilo teško prodati i rastati se od slike na platnu.

  • Odaberi 2 rada koja si objavila na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala? Imaju li oni neku poruku/priču?  

Ovo je moj digitalni crtež na kome sam naslikala tatu, sa fotografije koja je nastala prije 15ak godina.Izabrala sam ovaj rad jer je jedan od omiljenih iz serije crteža koji su inspirisani uspomenama iz djetinjstva.

Ovo je portret grafitnom olovkom.Izabrala sam ovaj rad jer mislim da dobro predstavlja mene i moju ljubav prema crtanju portreta.

  • Kakvu vidiš umjetnosti(općenito) za recimo 10 godin

Nisam mnogo razmišljala o budućnosti.Kako se mijenjaju ljudi tako će i umjetnost, kako god, nadam se da će opstati u bilo kom obliku.

  • Imaš li možda neku tajnu kako napraviti odličan rad?  

Hmm, nemam tajnu.Fora je osjećati se srećno i uzbuđeno kada počinješ novi rad, kada si kupiš novi materijal za crtanje ili opremu za fotkanje.Kada radiš nešto s osjećajem sreće, nema greške. 🙂

  • Što bi  voljela preporučiti umjetnicima? 

Da stvaraju za sebe i uživaju u tome, čak i ako drugi to ne odobravaju.

  • Da li bi preporučila Vijugu svojim kolegicama i kolegama koji nisu na Vijugi? 

Da, mogu promovisati svoju umjetnost a i otkriti neke super talentovane kolege 🙂

 

Vijuga.com.hr-naslovna-Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.
Sve ostale radove od Cauliflower97 možete pogledati na linku

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *