[DIJELIMO SREĆU] Eliveli

Nakon što samo prošlog tjedan u rubrici Dijelimo sreću predstavili našeg umjetnika Filipa Cara, sljedeća na radu je naša umjetnica Eliveli. Elizabeta dolazi iz Osijeka završila je umjetničku školu u Osijeku. Elizabetine radove na Vijugi možete pogledati na https://bit.ly/Eliveli. A kako vi možete sudjelovati u rubrici na DIJELIMO SREĆU 

[visual-link-preview encoded=”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”]

 • Pozdrav! Ukratko nam ispričaj svoju životnu priču, čime se još baviš, odakle nam
  dolaziš,?
 Zovem se Elizabeta Vešligaj, rođena sam u Osijeku 1998. godine. Po struci sam dizajner interijera. Crtanjem se bavim od malih nogu, a već neko vrijeme se sve više posvećujem fotografiranju. Na društvenim mrežama se predstavljam s umjetničkim imenom Eliveli.
 • Zašto umjetnost? Što te inspiriralo da se počneš baviti crtanjem i fotografijom? Postoji li nekakav uzor iz svijeta umjetnosti?

Smatram da u svakom čovjeku čuči neka vrsta kreativnosti. U sebi sam pronašla ljubav prema umjetnosti. Crtanje me oduvijek privlačilo zato sam u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna odlučila usavršiti svoje znanje i vještine. Nedavno sam se ozbiljnije posvetila fotografiranju, no smatram da moram još puno učiti i napredovati. Imam uzor koji mi služi kao motivacija, ali nije iz svijeta umjetnosti.
 • Iz čega izvlačiš inspiraciju za svoje radove?
 Inspiracija za radove proizlazi iz moje bujne mašte. Promatram situacije koje se događaju u svijetu, bilo to u prošlosti ili sadašnjosti te iz toga stvaram ideju kako bih to voljela predstaviti sa svoje umjetničke strane.
 • Postoji li nekakva posebna poruka iza svakog tvog rada?
Većinom iza svakog rada ostavljam posebnu poruku. Također, volim vidjeti kako drugi shvaćaju moje radove.
 • Opiši nam svoje viđenje svijeta, sa umjetničke strane. 
Umjetnost pronalazim u svemu što vidim oko sebe. Svuda oko nas nalaze se razna umjetnička djela, od prirode do arhitekture, samo trebamo zastati i bolje promatrati.
 • Kakve planove imaš u budućnosti u području umjetnosti? Imaš li želju probiti se na umjetničkoj sceni?
Želja mi je probiti se na umjetničkoj sceni. Za budućnost, u području umjetnosti, imam jako puno planova. Jedan od planova mi je ostvariti prvu samostalnu izložbu.
 • Odaberi 2 rada koja si objavila na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrao? Imaju li oni neku poruku/priču? 
Prvi rad sam odabrala kako bih predstavila svoje crtanje. Najviše crtam s kemijskim olovkama u boji. Poruka ovog rada je da se nekad s podrškom ili ljubavi bližnjih osoba također stvaraju nove kreativne ideje i motivacija za daljnji napredak.
Eliveli-crtanje -vijuga.com.hr-1
Drugi rad sam odabrala kako bih predstavila svoju ljubav prema fotografiji. U fotografiji volim jednostavnost i toplinu te se to trudim prenijeti i drugima.
Eliveli-fotografija-vijuga.com.hr-2
 • Zbog čega si odlučio biti dio Vijuge? Da li bi preporučio Vijugu drugim kolegicama i kolegama umjetnicima?
Odlučila sam biti dio Vijuge jer sam se pronašla na toj platformi. Mogu dijeliti svoje radove s ljudima koji imaju iste interese. Vijuga motivira i daje podršku mladim umjetnicima, to mi se najviše sviđa. Da, Vijugu bih preporučila svim kolegama i kolegicama umjetnicima.
 • Za kraj, imaš li neku posebnu poruku za umjetnike na Vijugi?
Navela bih jedan citat koji mi je i zabavan ali me i motivira u isto vrijeme:
“Work so hard that people think the aliens did it.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *