[DIJELIMO SREĆU] Lucija Mrzlečki – Nađi svoj stil

Nastavljamo dalje u božićnom duhu i predstavljamo vam novog umjetnika u sklupu  aktivnosti “Dijelimo Sreću” – Lucija Mrzlečki.Kako bi je još bolje upoznali Luciju odlučili samo napraviti intervju u kojem će se predstavit kao i svoje fotografije 🙂

Ukoliko želite saznati više o Luciji nastavite čitati 🙂

Dijelimo sreću-nagrade-Vijuga.com.he,Fotografija

  • Kako je počela tvoja ljubav prema fotografiji?

Zapravo sam još kao mala voljela uzeti fotić u ruke. No, fotografija me sve više počela zanimati negdje u 4. razredu srednje škole. Jednostavno sam počela fotkat ono što mi je zapelo za oko, što mi se svidjelo. I to se s vremenom pretvorilo u hobi, zanimaciju koja mi je pomogla da se maknem od stvarnog svijeta. I tako sam konačno kupila svoj prvi fotić i počela se ozbiljnije baviti fotografijom te se prijavljivati na natječaje. 

  • Kakve fotografije najviše voliš fotografirati ? 

Iako će se među mojim fotografijama naći najviše fotki prirode i pejzaža, rekla bih da su mi najdraže fotografije životinja. Ima nešto u tome kad baš njih fotografiraš. Nema poziranja, nema glume – ono što vidiš to i dobiješ. 

  • Što najviše voliš u fotografiji?,Što se inspirira da se baviš s fotografijom?, Da li bi se voljela okušati profesionalno u fotografiji? 

U fotografiji najviše volim to što ti fotografija daje mogućnost da neke posebne, važne trenutke u životu zabilježiš i time ovjekovječiš. Ljudi koje fotografija prikazuje mogu otići, mogu se promijeniti, ali ono što je na njoj ostaje zauvijek. Također, fotografija je jedna vrsta ispušnog ventila za mene. Odem u prirodu, izgubim se u tom svijetu i zaboravim na sve oko sebe. Fotografijom se bavim samo amaterski, no ako bi mi se pružila prilika da se okušam i profesionalno – bih. Zašto ne? 🙂 

  • Odaberi 2 fotografije koje si objavila  na Vijugu i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala , Što one za tebe predstavljaju? 

Jedna od meni najdražih fotografija je ovaj crno-bijeli portret mog brata s našim mačkom. To je ujedno i jedna od prvih fotki nastalih nakon što sam kupila profesionalni fotić. Fotka je nastala spontano, nije bilo namještanja i glume. Njome sam zabilježila jedan predivan trenutak koji pokazuje njihovu povezanost.

Lucija Mrzlečki

Druga fotka koju bih izdvojila je ona pod nazivom „Oh Christmas Tree“. Kako traje blagdansko vrijeme, mislim da je odlična prilika podijelit ju s ostalima. Ta mi je fotka posebna jer kad ju pogledam, iz nje kao da izlazi čarolija. Možda je do boja, možda samo do lampica… ne znam. A ono najbolje, nisam dodavala nikakav efekt. Ispala je savršena jednim klikom. 

Lucija Mrzlečki
  • Što misliš kakve izazove danas imaju mladi fotografi kada kreću u svijet fotografije?Da li se od fotografije može dobro živjeti?

Danas je na neki način mladim fotografima lakše zbog Interneta. Lakše u smislu da mogu u kraćem vremenu doprijeti do veće publike, da se na jednostavniji način mogu predstaviti. No, upravo tehnologijom po mom mišljenju dolazi i izazov. Više smo izloženi drugim fotografima i fotografijama koje se nalaze na Internetu.

“Pravi je izazov u svemu tome pronaći svoj stil i izdvojiti se od ostalih.” 

Smatram da je fotografija u početku više hobi i neki dodatan posao, dodatan izvor zarade. Da bi se od nje moglo živjeti, potrebno je puno rada i truda, uz malo sreće, kako bismo se dokazali. 

  • Što bi  voljela preporučiti svojim kolegicama i kolegama  na Vijugi ? 

Ono što bih im svakako preporučila je da nikako i nikad ne odustaju od onog što vole. Ako ih nešto usrećuje i ispunjava, onda je to ono čime bi se trebali baviti. I ono najbitnije – iskoristite svaku priliku koja vam se pruži!

  • Da li bi preporučila Vijugu svojim kolegicama i kolegama koji nisu na Vijugi?

 Vijugu bih preporučila svima koji se bave nekom vrstom umjetnosti, ne samo fotografijom, a to sam već i učinila. Smatram da je Vijuga odlično mjesto za predstavljanje sebe kao umjetnika, ali i svojih radova.

Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.
Sve ostale radove od Lucije možete pogledati na linku.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *