[DIJELIMO SREĆU] Maja – Gledam svijet ljepšim očima

Nakon što smo u prošlom članku predstavili našu umjetnicu “TakacNatasa” nastavljamo dalje s predstavljanjem naših umjetnika koji sudjeluju aktivnosti “Dijelimo Sreću” koju provodimo tijekom 12. ,1 i 2 mjesec na Vijugi. Sljedeća umjetnica koju ćemo predstaviti u ovom članku je Maja.

Ako želite saznati više o “Maji” nastavite čitati 🙂

  • Možeš li nam se molim te predstaviti?

Moje ime je Maja, živim in djelujem v Celju, Sloveniji. Doštudirala sam Likovno pedagogiju, a trenutno radim na svojoj magistrskoj nalogi stop motion animacijo. U osnovi sam slikarka ali me privlače i druge sfere umjetnosti, kao što je fotografija, digitalna umetnost, izdelava lutk, animacija… Uživam u prirodi, koja mi je poleg mitologije i fantazije največi vir inspiracije.

  • Kada i kako si prvi put ušla u svijet umjetnosti?

Ne pamtim točno kada, ali čini mi se da oduvjek promatram svjet oko sebe in uživam u lepim stvarima, i sve što mi se sviđalo trebala sam nacrtat… Najviše sam crtala po promatranju.I kad sam jednom proti kraju osnovne škole pokusila raditi sa uljnim bojama, jedva sam čekala da škola završi i da možem slikat dalje. Da možem slikat tako dugo i sve možnosti koje ova tehnika dopušta činilo mi se nevjerovatno. 🙂

  • U kojim tehnikama najviše radiš svoje radove? Da li imaš neku tehniku koju želiš probati?

Dugo vremena sam radila samo sa uljnim bojama, koje i još sad volim, ali mi uzimajo mnogo vremena, kojeg trenutačno zbog drugih projekta nemam. U prošlih nekoliko godina totalno me očarala tehnika akvarela, koju još raziskujem, a sviđaju mi se i mješane tehnike i bezbroj opcij koje ove nude. Više manje što god radim, za pavzu i sprostitev crtam s akvarelima. Akril mi se nikad nije sviđao, a čini mi se, da polako postaje moj novi medij uglavnom zbog moje ljubavi do murala.

  • Odaberi 2 rada koja si objavila na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala? Imaju li oni neku poruku/priču?

Prvo sam odabrala akvarel ‘sisters’, koji je jedan između sličnih radova u ciklu #maliSkrat. Uvijek sam tražila nekve takve ‘moje’ škratove i dok ih još razvijam, so mi ove sestre jako blizu.

Za drugi rad sam odabrala drugoskrajnost, moj prvi mural, koji je sad u underground gejmerski trgovini v Celju. Baš mi je trebao tada ogroman format i uživala sam u svakom diu procesa. Sad kad je gotov, vidim samo što bi još trebala iz popuniti, popraviti, itako se najboljeučim, nalastnim greškama I sa eksperimentiranjem. Najviše volim kako takvi murali stvarajo atmosferu u prostoru I veselim se još puno takvih projekta.

  • Što misliš koji najveći izazov imaju umjetnici koji tek ulaze u svijet umjetnosti? I kako im se može pomoći?

Čini mi se, da je to najprije pronači svoj izraz, a onda je možda največi izazov balansiranje samog rada i traženja projekta, promocije… A čini mi se, da i meni to još nije sasvim uspjelo pa težko odgovorim na to pitanje.J Zanimiva vremena su ovo za umjetnost, postoje bezbroj možnosti, a ipak nisu sve na dohvatu ruke.

  • Kakvu vidiš umjetnost(općenito) za recimo 5/10 godina?

Težko kažem, pustimo se iznenaditi J Nadam se da čemo vidjet još za sad nepredstavljive stvari.

  • Što bi voljela preporučiti umjetnicima?

Da ostanejo zvesti samom sobi i istočasno uvijek odprti. Bitno mi se čini igojit neku zdravu konkurenciju, najviše premom samom sobi, i što više djelit svoje znanje i iskustva, jedan od drugog se možemo najviše naučit.

  • Da li bi preporučila Vijugu svojim kolegicama i kolegama koji nisu na Vijugi i zbog čega?

Vijuga bih priporučila svim kolegima jer mi se sviđa zbog svoj toplog i svežog pristupa, povezovanja i promocije umjetničkih radova, koja nam nije uvijek tako samoumevna.

Vijuga.com.hr-naslovna-Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *