[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 64. – Nina Pocuca Art

Editor of the week ,Vijuga.com.hr, Prime Vijuga

U sklopu aktivnosti “Dijelimo sreću” koju provodimo tijekom 12 mjeseca na Vijugi. Umjetnici koji budu najviše aktivni na Vijugi dobiti će priliku predstaviti se na Prime Vijugi i birati najbolje radove koji su objavljeni na Vijugi u Rubrici Editor of the week.  Sljedeća umjetnica koja će birati najbolje radove je Nina Pocuca Art


Zašto si baš te radove odabrala?

Nastojala sam obuhvatiti različite tehnike pri odabiru radova. Odabrani radovi nisu tematski povezani.

Ukoliko želite saznati više o tome koje je radove odabrala Nina Pocuca Art nastavite čitati 🙂 !

Autor:Branko Jović Fotograf

Brankovu fotografiju mogu zamisliti na omotu knjige ili kao kadar u uvodnoj (ili odjavnoj) špici filma. Fotografija je naoko neambiciozna, u boji, ali kao da se radi o b/w fotografiji. Ogoljeno stablo simbolizira i život i prolaznost, jednako tako i mir i nemir; pozicionirano u središtu fotografije, pridonosi ravnoteži; i bez prevelikog kontrasta (zbog magle) fotografija je iznimno moćna baš zbog svoje prividne jednostavnosti.

anitajankovic-fotografija-vijuga.com.hr1
Autorica: Anitajankovic

Ovo je jedna od onih fotografija koja ne inzistira na riječima; savršeno utjelovljuje čovjeka, ženu, baš onakvu kakva ONA jest, bez ušminkavanja, filtera, kojekakvih manipulacija. Bravo, bravo, bravo!

Saša Vasiljević -Yorickart-slikarstvo-vijuga.com.hr3
Autor:Saša Vasiljević Yorickart

Naziv djela je “Prodavnica”, odnosno “The Shop”, a moja prva pomisao bila je “Little shop of horror“. Zbog velikog broja portretiranih likova, slika nema jedinstveni fokus, odnosno svaki lik, većinom su to djeca, je fokus sam za sebe i ima svoju priču. Slika je kompaktna, “nagurana”, vrvi likovima i pričama; izrazi lica su groteskni, pomalo zastrašujući, jezivi, ali upravo u tome leži njihova privlačnost, čemu svakako pridodaje plavo/crni kolorit.

Iva Esterajher-slikarstvo-vijuga.com.hr-4
Autor:Iva Esterajher

Blizankinje – naoko vrlo staloženo, simetrično, no, ako uronimo dublje u analizu slike, otvara se tema dualnosti ljudske prirode, lažne simetrije, podijeljenih ličnosti itd. Dodatnu napetost stvara odabir boja. Je li sve crno-bijelo?

exponart_crtanje-vijuga.com.hr5
Autor:Exponart_

Razigrano, veselo, obojano, i uz to ima priču! Autorici savjetujem da svakako razmotri ideju da se posveti ilustraciji dječjih knjiga/slikovnica! Bravo!

Više o aktivnosti Dijelimo sreću možete pogledati na linku.

Dijelimo sreću-nagrade-Vijuga.com.he,Fotografija

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 50

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *