[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 82. – Slavica Ilić

Editor of the week ,Vijuga.com.hr, Prime Vijuga

Naša pobjednica je Slavica Ilić(http://bit.ly/Slavica_Ilić) sa fotografijom “The Mermaid” osvojila je titulu “THE BEST ARTIST OF THE WEEK” te je ovaj tjedan birala najbolje radove na www.vijuga.com.hr. Također vas pozivamo da pročitate intervju koji nam je dala Slavica tijekom ovog tjedan. Njega možete pročitati ovdje.

Naziv:The Mermaid, Autorica:Slavica Ilić
Week 02/2020

 

Pogledate odabrane radove i komentare urednice!

Zašto baš te radove? 

Radovi su prvenstveno meni bliski, što se i podrazumeva da svako od nas bira umetnost koja mu prija i u kojoj se pronalazi. Bilo je jako teško odabrati deset umetničkih radova jer je konkurencija jaka, te sam dopustila subjektivnosti da preovlada.


Ivanna-slikarstvo-vijuga.com.hr-1
Autorica:Ivanna

Umetnica čiji je rad u pitanju je veoma mlada i sam njen entuzijazam i ljubav prema umetnosti fasciniraju, a rad sam odabrala zatošto odiše emovijom koja je nežna i istovremeno jaka i teška.

Petar-Mošić-slikarstvo-vijuga.com_.hr_.-2.jpg
Autor:Petar Mošić

Petar Mošić je umetnik za koga mogu reći da je po meni najkvalitetniji umetnik modernog doba sa naših prostora. Slike mu odišu jednim mirom i zamrznutim trenutkom koji nas istotako zamrzne dok gledamo delo. Pedantnost u radu i perfekcionizam su me osvojili, a delo koje sam odabrala predstavlja simboliku “skrivanja iza maske” odnosno predstavljanje nekog drugog lica i sam pogled i usne koje samo što nam se ne nasmeju u lice ostavljaju jak utosak na mene i doživljavam tu masku kao skrivenu nameru.

MoonlightShadow-digital-art-vijuga.com.hr-3
Autor:MoonlightShadow

Rad mi se dopao zbog gavrana, pošzo ih obožavam, ali me samo zbog motiva, već načina na koji je predstavčjen, u tami, ali ipak osvetljen što simboliše na svetlu stranu te ptice nasuprot predrasudama i sujeverju.

Autorica:Selena Tabakovic

Selena je izuzetan ilustrator i crtež mačke, koji je već nagrađivan, sam odabrala jer je to najuspešnija karikatura životinje koju sam do sada videla, izuzetan rad!

MonArt-digilat-art-vijuga.com.hr-4
Autorica:MonArt

Ovo delo mi se jako dopalo, u pitanju je digital art i izuzetan je koloritet na radu, ali posebno me je privukls emocija i hedonizam koji je dočaran na delu, jako cenim kada je emovija dobro predstavljena.

Marija Ilić Mara-crtanje-vijuga.com.hr-6
Autorica:Marija Ilić Mara

Delo je toliko jako, puno mistike i simbolike, sam koloritet u nijansi sepije i puno sivila daje težinu slici, glava slona, životinje koja simboliše duboko pamćenje, kako se kaže “pamti kao slon” sa telom devojčice asocira me na neku nostalgičnost i sećanje iz detinjstva. Veoma jaka, duboka emocija vredna pažnje.

Mladen-ilustracija-vijuga.com.hr-7
Autor:Mladen

Dopadaju mi se ilustracije koje su poput scena modernog stripa, ali posebnu pažnju mi je privukla tama, iako je sve u tamnim tonovima ilustracije su pune života, a upravo ta tama je prepoznatljiv stil što izdvaja umetnika od prosečne ilustracije i stripa.

Nikolina Krstičević-ilustracija-vijuga.com.hr-8
Autorica:Nikolina Krstičević

Ilustracija koja mi se izuzetno dopada, prva asocijacija je bila abeceda, i pomislila sam da je umetnica ilustrovala u svom stilu svako slovo ponaosob, međutim ta dva stuba, jedan položen, jedan uspravan sa personama koje gledaju direktno u posmatrača je istovremeno i zavodljivo i mistično, poentilizam kao tehnika je izuzetno tehnički odrađen!

shit_show_horror-digital-art-vijuga.com.hr-9
Autorica:Shit_show_horror

Još jedan izbor u vidu ilustracije, posebnu pažnju mi je privukao stil, koloritet i ženstvenost figura, ovo delo je u pink fazi i toliko je veselo, a takođe i simbolično, odiše jakom atmosferom, a toje veliki kvalitet u radu, predstaviti atmosferu i emociju.

Teodora-slikarstvo-vijuga.com.hr-10
Autorica:Teodora

Teodora je izvrstan umetnik, veoma cenim njen rad, posebno mi se dopada što je njen stil dark art, a dopadaju mi se njeni radovi i iz rane faze dok je ekspresionizam dominirao, podjednako i sada kada je apstrakcija preovladala. Ovo delo je jako i po pitanju emocija, atmosfere, mračnog duha iako preovlađuju svetlije boje, delo je tamno, u pozitivnom smislu. Figure koje se same izdvajaju i gledaju posmatrača su mistične, ali i fascinantne. Jako je bitno da umetnik ima prepoznatljiv stil, a Teodorin rad prepoznam pre nego pogledam ime, to je pravi umetnički kvalitet. Očekujem da će imati fantastičnu karijeru i u Srbiji, ali posebno u inostranstvu!

Pogledajte i ostale članke na temu “Editor of the week
Pročitajte više
[TEAM CHOICE] WEEK 72

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more

[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 88 – Patriciakrvaric

Nakon što se u ovom tjednu predstavila Patricia u rubrici The best artist of the week došao je rade da Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *