[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 83 – Marija Ilić Mara

Editor of the week ,Vijuga.com.hr, Prime Vijuga

Naša pobjednica je Marija Ilić Mara(http://bit.ly/MarijaIlićMara) sa fotografijom “Domaćica” osvojila je titulu “THE BEST ARTIST OF THE WEEK” te je ovaj tjedan birala najbolje radove na www.vijuga.com.hr. Također vas pozivamo da pročitate intervju koji nam je dala Slavica tijekom ovog tjedan. Njega možete pročitati ovdje.

Marija Ilić Mara

 

Pogledate odabrane radove i komentare urednice!

Zašto baš te radove? 

Odabrala sam radove koji mi se dopadaju, kako po kvalitetu i tako i po temi. Trudila sam se da budem objektivna, a izbor nije bio ni malo lak, jer je puno kvalitetnih radova, što me jako raduje. Trudila sam se da obuhvatim različite kategorije umetnosti, jer je svaka vredna pažnje.


Vladimir Petrovic art-crtanje-vijuga.com.hr-1
Autor:Vladimir Petrovic art

Umetnik čiji rad sam izabrala je jako kvalitetan i vredan slikar, njegov rad zaslužuje veliku pažnju. Rad mi se dopada, jer svaki potez dočarava emociju, koja je intenzivno izražena na radu.

Maja-slikarstvo-vijuga.com.hr-2
Autorica:Maja

Ovaj rad je ilustrativnog tipa, i privukao mi je pažnju, jer odiše smirenošću, što je i bojama dodatno izraženo. S jedne strane je nežnost, a sa druge agresivni rogovi pokazuju da ta nežnost može lako da se pretvori u u nešto suprotno.

Lucija Marin -kparstovo-vijuga.comh.hr-3
Autorica:Lucija Marin

U pitanju je skulptura. Rad mi se izuzetno dopao. Kombinacija materijala dodatno naglašava intenzivnu emociju, koja je umetnica uspela da pokaže.

Vladan Labovic-slikarstov-vijuga.com.hr-4
Autor:Vladan Labovic

Izabrani rad je energičan, a glavni razlog zbog kog se našao u odabranim delima je taj što umetnik daje svoj stav i doživljaj neke situacije, što smatram da je jako bitno, jer umetnici imaju poseban jezik kojim komuniciraju sa posmatračem, ostavljajući mu prostor da ima sopstveni doživljaj.

Dorka-fotografija-vijuga.com.hr-5
Autorica:Dorka

Umetničku fotografiju nikako ne treba zanemariti kao kategoriju. Mračna atmosfera i uhvaćen “pravi momenat” je ono što mi je privuklo pažnju, a i ostali radovi ove talentovane umetnice imaju taj manir, i to mi se jako dopada.

Milica Trajkovic-slikarstov-vijuga.com.hr-6
Autorica:Milica Trajkovic

Odličan rad, pomalo mračan, koji posmatrača ne ostavlja ravnodušnim. Dopada mi se kompozicija, izražen kontrast, i intenzivna emocija koja izaziva blagu uznemirenost.

Bosko Sabazovic-digitital-art-vijuga.com.hr-7
Autor:Bosko Sabazovic

U pitanju je digital art. Naziv rada je “Big brother”, izražava stav umetnika, ostavljajući prostor i za utisak samog posmatrača, ono na čemu insistiram kada je umetnost i pitanju. Inače su svi radovi ovog umetnika vrlo zanimljivi i jako mi se dopadaju.

savo-digital-art-vijuga.com.hr-8
Autor: Savo

Odličan rad iz kategorije digital art-a, umetnik vredan pažnje, čiji radovi imaju specifičnu atmosferu i emociju, koja se meni jako dopada, jer imaju dozu mračnog u sebi, i pored kolorita.

Filip Car -crtanje-vijuga.com.hr-9
Autor:Filip Car

Predstaviti emociju na radovima sa životinjama nije lak posao, a na ovom radu je to umetnik uspešno postigao. Dopada mi se rad i zbog teme, jer su psi životinje koje posebno volim, pa je rad morao biti primećen s moje strane.

patriciakrvaric-digital-art-vijuga.com.hr-10
Autorica:Patriciakrvaric

Još jedna dobra ilustracija, primer gde su fotografija i crtež savršeno sinhronizovane. Umetnik dobro vlada crtežom. Rad odiše mirom, nasuprot intenzivnom koloritu.

Pogledajte i ostale članke na temu “Editor of the week
Pročitajte više
[TEAM CHOICE] WEEK 73

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more

[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 89 – Dunda_art

Naša pobjednica je Dunda_art(Martina) sa svojim radom "Viserion - glineni zmaj iz serije "Igra prijestolja" osvojila je titulu "THE BEST Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *