[TEAM CHOICE] WEEK 19.

TEAM CHOICE,vijuga.com.hr.Vijuga.,Primje.vijuga.

Dana 05.03., u sklopu naše rubrike „Team choice“, kojoj je cilj povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje radove, objavljujemo na www.prime.vijuga.com.hr najbolje radove izabrane od strane Vijuga tima. A to su radovi:

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autor:Branimir

U kompoziciji istaknutog zlatnog reza, tramvaj prati svoju zadanu putanju dok suprotno njemu ljudi prate svoje predodređene destinacije. Crno-bijela tehnika savršeno odgovara noćnoj atmosferi karakterističnoj po noćnoj rasvjeti dok nebeska rasvjeta asocira na vatromet. Ukupno gledano ovo je prikaz suživota čovjeka i stroja kojega pokreće električna energija.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autor:Branimir

Još jedna kompozicija zlatnoga reza koja je uhvatila poseban trenutak spokoja u kojemu se ljudsko biće nalazi tek iza objektiva. Asfaltna staza i travnata površina koegzistiraju dok prazna klupa čeka buduće goste koji će se ovdje na trenutak odmoriti.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autorica:Do_not_panic_

Detalj prirodnoga biljnog organizma i njegovih raskošnih boja uz igru fokusa objektiva na kapi koje krase latice i djeluju kao da će svakoga trenutka kliznuti s njih. Predivan primjer samoodrživosti u kojemu priroda sama sebe opskrbljuje prijeko potrebnom vodom kao eliksirom obnovljenog života.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autorica: Do_not_panic_

Vijugava putanja rijeke čija zapjenjena silina je zaustavljena u vremenu. Kontrast toplih i hladnih boja vrlo je primamljiv oku koje je vođeno u dubinu prostora njegovim postupnim skraćenjem i odmakom rijeke iza stijene.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autor:Mirkomikir

Zanimljivai naizgled jednostavna kompozicija sastavljena od zelenog i plavog pravokutnika travnate i nebeske površine. Traktor sa poljoprivrednikom uhvaćen je frontalno dok se na horizontu izdiže krošnja velikoga stabla. Ovo je lijepi primjer kako minimalan sadržaj može biti vrlo efektan i učinkovit.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autor:Anitajankovic

Zanimljiva crno-crvena kompozicija u kombinaciji sa bijelom šalicom odražava vješto oko autorice koja je uspjela ovjekovječiti jedan vrlo brzi prolazni trenutak.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autorica:Ksphoto030

Pomalo romantičan prikaz sportske razbibrige unutar tipičnog modernog grada. Tonalitet fotografije je zanimljiv. Dok u pozadini uočavamo zalazak Sunca, košarkaška lopta bačena u zrak iznad obruča poprima siluetu koja asocira na nebesko tijelo koje doživljava svoju pomrčinu.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autorica:Helenofbosnia

Spiralno stubište fotografirano iz ptičje perspektive odražava ritmično ponavljanje unutar kojega leži sama glazbenica kao sastavni dio kompozicijske kretnje. Shvatimo li spiralu kao vizualnu reprezentaciju glazbenoga zvuka, djevojka je potpuno u skladu sa njenim dinamičnim ritmom.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autor:Milosh1984

Bogato i raskošno zelenilo prirode parka budi želju za bezbrižnom i besciljnom šetnjom. Kamene stijenke i blago zakrivljeni drveni most savršeno se uklapaju u kompoziciju tvoreći idealnu i skladnu ravnotežu između spontane prirode i racionalnog djela nastalog ljudskom rukom.

[TEAM CHOICE] WEEK 19.
Autor:Marko

Crno-bijela fotografija sa gotovo religijskim prizvukom predstavlja čovjeka na utabanoj stazi unutar šumskoga krajolika. Tama je u predivnom kontrastu sa blještavom svjetlošću koja prodire kroz krošnje drveća i djelomično dotiće ljudsko tijelo.

 

Od geometrizirane gradske sredine do organičkih vijugavih formi, ovo je tek mali izbor jednoga promatrača koji se ovoga puta, igrom slučaja, odlučio ponajviše za fotografiju.

Pogledajte i ostale članke iz rubrike “Team choice

Pročitajte više
[TEAM CHOICE] WEEK 77

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more

[TEAM CHOICE] WEEK 76

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more