[TEAM CHOICE] WEEK 55.

TEAM CHOICE,vijuga.com.hr.Vijuga.,Primje.vijuga.

Dana 13.11., u sklopu naše rubrike „Team choice“, kojoj je cilj povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje radove, objavljujemo na www.prime.vijuga.com.hr najbolje radove izabrane od strane Vijuga tima. A to su radovi:

Ovoga puta sam kao temu izbora odabrao psa kao čovjekovog najboljeg prijatelja. On je ovdje prikazan kroz nekoliko vizualnih tehnika – preko crteža i slike pa do fotografije.

 

Autorica:ObjektivMogaSrca

Fokus objektiva je na čovjekovom najboljem prijatelju koji svojim ležećim položajem stvara horizontalnu kompoziciju. Govor tijela i pogled dočaravaju nam uobičajnu karakteristiku iščekivanja svoga vlasnika. Primamljiva narančasto-smeđa boja pseće dlake stvaraju osjećaj topline i privrženosti čovjeku.

Autor:Petar Mošić

Ulje na platnu prikazuje psa u kompoziciji čija vertikala prati vertikalu samoga platna. Vidljiva je posebna pažnja usmjerena prema detaljima, posebice same dlake psa. Vješta modelacija svjetlom i sjenom oblikuje anatomiju čovjekovog najboljeg prijatelja koji svojom bjelinom predstavlja kontrast tamnoj pozadini iz koje izvire kao da simbolički usrećuje svoga vlasnika i time ga vadi iz tuge.

Autorica:IvanA2

Motiv psa u profilu ovdje je u službi dekoracije koju vidimo u pozadini ali istovremeno nije izgubio na svom realizmu. Njegova anatomska točnost vješto je modelirana svijetlo-tamnim kontrastom, igrom svjetla i sjene. Njegovo tijelo je vitko i atletično što je karakteristično za lovačkoga psa.

Autorica:Mari Fill

Otvorene oči i zabačena glava u stranu na ovoj slici su znakovi razigranog ili znatiželjnog psa. Blagi kremasti tonovi u skladu su sa bijelom pozadinom kompozicije i stvaraju ugodu ljudskom oku. Tek siva i crna se posebno ističu i iskaču u prostoru tvoreći pseće lice.

Autorica:Jelena Jeni

Zaigrani psić u ležećem položaju svojom bjelinom dominira kompozicijom. Njegovo okruženje odražava jesenski ugođaj, a njegov govor tijela prikazuje opuštenost i osjećaj sigurnosti u prirodnom okolišu u kojemu prevladavaju crvenkaste i smeđe boje stabla.

 

 Ovoga puta sam kao temu izbora odabrao psa kao čovjekovog najboljeg prijatelja. On je ovdje prikazan kroz nekoliko vizualnih tehnika – preko crteža i slike pa do fotografije.

Pogledajte i ostale članke iz rubrike “Team choice.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *