[TEAM CHOICE] WEEK 57.

TEAM CHOICE,vijuga.com.hr.Vijuga.,Primje.vijuga.

Dana 27.11., u sklopu naše rubrike „Team choice“, kojoj je cilj povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje radove, objavljujemo na www.prime.vijuga.com.hr najbolje radove izabrane od strane Vijuga tima. A to su radovi:

Ovoga puta selekcija je fokusirana više na apstraktne uzorke koji su oduvijek sastavni dio ljudske psihe ali i našeg svakodnevnog života.

Autorica:Nina Pocuca Art,Ulje na platnu
Autorica:Nina Pocuca Art

Neke stvari je teško staviti u riječi, pa i u sliku. Glazba spada u kategoriju tih stvari. Emotivni doživljaj glazbe u kojoj uživamo često je neopisiv, apstraktan, a to je slučaj i u ovom pollockovskom pristupu iz kojega, kroz triptih, proizlazi različit kolorizam i tonalitet. Svaka mrlja, svaki spontani potez boje ostavlja ritmičan dojam emotivne eksplozije na kompoziciji.

Autorica:MonArt
Autorica:MonArt

Apstraktni uzorci su stari u povijesti likovnosti onoliko koliko i figuracija. U ljudskoj psihi postoji određena potreba za izražavanjem kroz uzorke koji dolaze u brojnim oblicima te svojim ponavljanjem i izmjenama stvaraju određeni ritam. Za samu autoricu proces izrade može imati kontemplativno, meditativno svojstvo kroz koje komunicira sa svojim unutarnjim svijetom.

Autor:Branko Jović Fotograf,Fotografija,Vijuga.com.hr
Autor:Branko Jović Fotograf

Branko Jović Fotograf predstavlja vrlo zanimljivu kompoziciju. Leća objektiva fokusirana je na mrežasti karakter rešetke iza koje vidimo predivan pejzaž. Iz ovoga kao da progovara dublja poruka jer životu možemo pristupiti na nekoliko načina. Možemo stvari doživljavati odvojene tako što se fokusiramo na svaku pojedinačnu rupicu rešetke i smatramo da je svaki taj detalj priča za sebe. Možemo, suprotno tome, vidjeti dublju istinu i shvatiti kako su svi ti otvori na rešetci samo naizgled, iluzorno zasebne jedinke jer sve one zajedno čine cjelovitu sliku u kojoj su sve stvari međusobno povezane. Upravo onako kako priroda života funkcionira.

Autorica:Marija2,Crtež,Vijuga.com.hr
Autorica:Marija2

Marija2 nam demonstrira vještu crtačku ruku. Odličan smještaj u format stvara primamljivu kompoziciju za ljudsko oko, a očita je i sposobnost autorice za prepoznavanje brojnih tonskih razlika. Ljepota ove noćne ptice posebno se ističe na njenom perju na kojemu vlada predivna igra ritmiziranih uzoraka koji bi mogli čak i zasebno tvoriti poseban crtež.

Autorica:Senka,Vijuga.com.hr,Crtež
Autorica:Senka

Senka Banjac koristi tonalitet grafitne olovke kako bi nam dočarala apstrahiranu kompoziciju u kojoj kao da naslučujemo tragove nečeg konkretnog, figurativnog. Naše oko tumara po kompoziciji tražeći nešto prepoznatljivo za što se može uhvatiti ali mu to konstantno izmiče. Baš je takav karakter i naših sjećanja koja s vremenom blijede i pretvaraju se u selekciju misli. Tek nakon određenog vremena promatranja naziru se tragovi ruku koje uokviruju kompoziciju stvaljajući fokus na središte formata.

Pogledajte i ostale članke iz rubrike “Team choice.

Pročitajte više
[TEAM CHOICE] WEEK 77

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more

[VIJUGA.COM.HR] Art Haustor

Svaki umjetnik koji je dio Vijuge zna zašto smo tu za njih, da spojimo umjetnike i ljubitelje umjetnosti na jedno Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *