[TEAM CHOICE] WEEK 59.

TEAM CHOICE,vijuga.com.hr.Vijuga.,Primje.vijuga.

Dana 21.12., u sklopu naše rubrike Team choice, kojoj je cilj povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje radove, objavljujemo na www.prime.vijuga.com.hr najbolje radove izabrane od strane Vijuga tima. A to su radovi:

Ovoga puta tema odabira je žena ili točnije portret žene. Evo nekoliko pristupa ovoj temi kroz tehniku ali i stil.

 

Autorica:Cauliflower97

Red cheeks je digitalni portret/ilustracija ženskog lika čije lice ističe rumenilo koje je naglašeno spram ugašenije boje ljudske puti. Crvena boja se tematski nastavlja i na kosi koja dodatno ističe siluetu lica. Čitava kompozicija je zaokružena u cjelinu pozadinskom kružnicom koja je ispunjena ugaslijom i hladnijom bojom koja pruža kontrast ženskom liku. Kružnica je na bočnim dijelovima nadopunjena biljnim elementima koji čitavoj kompoziciji daju dekorativni prizvuk.

Dina R.-slikarstvo-vijuga.com.hr
Autorica:Dina R.

Girl with roses je akril na platnu koji prikazuje stilizirani ženski lik. Slikom zapravo dominira snažna obrisna linija kojom se svaki element odvaja od pozadine. Ženski lik je prikazan frontalno i gleda u promatrača. Njena vijugava crna kosa zauzima dobar dio kompozicije tvoreći siluetu za kontrastno tijelo žene te ju, na neki način, zatvara u čahuru kojom je ograđena od okoline.


Autorica:IzabelaRajić

Zalazak je fotografija koja prikazuje djevojku u šumskom okruženju. Kompozicija je okupana toplim bojama zalazećeg Sunca, a sklopljene oči djevojke ostavljaju određeni osjećaj mira, spokoja koji naslučuje dolazak noći u kojoj je, u ovakvom prirodnom ambijentu, sve puno tiše. Portret nije centriran nego se namjerno stvara blaga dijagonala pomicanjem glave u lijevu stranu i djelomičnim izlaskom iz okvira kompozicije. Time je stvorena životnost koja je karakteristična za biološki svijet u kojemu oblici nisu nužnu striktno ravni ili uspravni nego svojim gibanjem stvaraju dinamičnost.

Katarina Rebić-fotografija-Vijuga.com.hr3
Autorica:Katarina Rebić

Ana je fotografija koja prikazuje djevojku kao središte kompozicije. Fokus na nju je dodatno naglašen ne samo njenim centriranjem nego i bojom koja je u kontrastu sa crno-bijelom pozadinom. Crna odjeća na djevojci je popraćena detaljima crvene boje koja, iako je ima malo, znatno postaje uočljiva upravo zbog toga kontrasta. Arhitektonski luk u pozadini stvara određeni okvir unutar kompozicije.

Maja-slikarstvo-akril-vijuga.com.hr5
Autorica:Maja

In the swamp je prikaz ženskoga lika u tehnici akvarela. Ilustrativni pristup nam dočarava svijet fantazije. Kompozicija nas izbacuje iz naše uobičajne perspektive te nas navodi da promatramo cjelinu kao filmski ili stripovski kadar u kojemu je lik vilenjakinje postavljen dijagonalno ali gore. Tijelo je u blagom kontrastu sa hladnom pozadinom, a ističu se tople boje cvijeća i lišća. Akvarel kao tehnika je idealno poslužio u ovakvoj komoziciji koja predstavlja odraz u vodenoj površini, a posebno očarava senzualnost kojom je čitavo djelo naslikano.

Pogledajte i ostale članke iz rubrike “Team choice.

 

 

Pročitajte više
[TEAM CHOICE] WEEK 77

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more

[VIJUGA.COM.HR] Art Haustor

Svaki umjetnik koji je dio Vijuge zna zašto smo tu za njih, da spojimo umjetnike i ljubitelje umjetnosti na jedno Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *