[TEAM CHOICE] WEEK 65

TEAM CHOICE,vijuga.com.hr.Vijuga.,Primje.vijuga.

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje radove, objavljujemo na www.prime.vijuga.com.hr najbolje radove izabrane od strane Vijuga tima.
U izbor ulaze svi radovi koji su objavljeni na
www.vijuga.com.hr.

Svijet mašte je oduvijek prisutna i nerazdvojna komponenta likovne umjetnosti. Likovnost nam omogućuje da unutarnja psihološka stanja, stremljenja, neostvarene energije i vizije realiziramo u stvarnosti, izvedemo ih na površinu i podarimo im konkretan, vidljivi oblik. Upravo svijet mašte je taj koji plijeni ljudsku pažnju i pruža i nama promatračima da i sami zaronimo u taj svijet dok promatramo likovna djela. To je razlog zašto je današnji odabir posvećen upravo fantastičnom svijetu mašte pa čak i kada on nije isključivo za zabavu nego nosi i određenu društvenu poruku i/ili kritiku. Uživajte.


Dragana Djurdjevic-slikarstvo-vijuga.com.hr-1
Autorica:Dragana Djurdjevic

Minijatura Sumrak u tehnici akvarela kod nas odmah ostavlja određeni ilustrativan dojam. Kaže se da treba uživati u malim stvarima i zato evo jedne takve male poslastice. No iako je slika malih dimenzija to ne znači da njen učinak nije veliki. Nalazimo se u visinama i bacamo pogled na krovove grada, ali to nije uobičajni grad. Ovaj grad je prepun života do te mjere da se pretvara u grad iz bajke ili snova. Građevinama je udahnut život i individualni karakter, a prirodni okoliš se pretvara u živa bića koja ga okružuju.

Autorica:Marija Ilić Mara

Slika Migranti autorice Marije Ilić je akril na platnu kvadratnog oblika i time postaje kadar koji uokviruje trenutnu i vrlo važnu društvenu problematiku. Prikazuje ljude različitih boja koji se pokušavaju uspeti uz vrlo strmu liticu, što je izuzetno težak pothvat. Njihove glave su pogledom uperene prema prepreci koja je pred njima, ali ne odustaju od svoje namjere zbog nade za onim što ih čeka na vrhu. No taj pothvat je izuzetno težak i po život opasan, a puževe kućice na leđima ljudi samo dodatno ilustriraju sporost cijeloga procesa potrage za boljim životom.

Autorica:Maja

MaliŠkrat je akvarel autorice Maje koja nam predstavlja lika iz mašte. Akvarel uvijek pruža zanimljiv kolorizam i igru tonskih prijelaza pa je to slučaj i na ovom primjeru. Figura se nalazi u pomalo apstraktnom prostoru unutar okvira, ali svojim pogledom uperenim prema nama, kao i izlaskom glave izvan okvira, ona ulazi u naš prostor i time povezuje dva svijeta.

anitajankovic-fotografija-vijuga.com.hr-4
Autorica:Anitajankovic

Fotografija Books Anite Janković prikazuje kadar bez fizičke prisutnosti čovjeka. Međutim, njegova prisutnost ovdje je u kreativnim idejama prelivenim u riječi i ilustracije koje ispunjavaju netom kupljene knjige, kako sami opis kaže. Ovo je još jedan primjer čovjekove potrebe za svijetom mašte i fantastične pustolovine u koje nas uvlače priče koje se prenose sa generacije na generaciju.

Sara Crnoja-slikarstov-vijuga.com.hr-5
Autorica:Sara Crnoja

Slika They called me a wild rose autorice Sare Crnoja još je jedan primjer likovnosti koja nam pruža uvid u svijet mašte koji spaja ono što u našoj svakodnevnici smatramo fizički nespojivim. Djevojka u klečečem položaju čije tijelo poprima ružino trnje, dok se glava preobrazila u ružine latice, metafora je psihološkog stanja i unutarnje preobrazbe. Upravo likovna umjetnost služi, između ostaloga, i takvoj vrsti metaforičkoga izraza najdubljih psiholoških stanja.

Vijuga.com.hr-naslovna-Pogledajte ostale radove na Vijugi!!

 

Pročitajte više
[TEAM CHOICE] WEEK 73

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more

[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 89 – Dunda_art

Naša pobjednica je Dunda_art(Martina) sa svojim radom "Viserion - glineni zmaj iz serije "Igra prijestolja" osvojila je titulu "THE BEST Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *