[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Dunda_art

Nakon što samo prošli tjedan imali priliku uživali u odličnim kiparskim radovima životinja naših umjetnika s Vijuge. Pobjednu je odnijela naša umjetnica Martina(Dunda_art). Po zanimanju ekonomistica ali svoju mir je našla u  svijetu umjetnosti. Njezine radove možete pogledati ovdje a prije toga pročitajte i uživajte u njezinoj priči 🙂

  • Možeš li nam se molim te predstaviti?

Ja sam Martina Dundović, imam 29 godina i živim u Osijeku gdje sam rođena. Dio slobodnog vremena koristim za crtanje olovkom koja mi je jedna od dražih tehnika. Ponekad izradim skulpturu od gline, slikam akrilnim bojama i suhim pastelom te izrađujem razne rukotvorine koje volim ukrasiti pirografijom (ako su od drveta). Radim u obrtu za usluge tiskanja u kojemu sam vlasnica i jedina zaposlena te kroz posao ističem svoju kreativnost ručnim oslikavanjem tekstila i kožnih materijala te izradu digitalnih dizajna koji su namjenjeni za tisak na tekstil. Inače sam po zanimanju ekonomist, no moja strast prema umjetnosti odvela me je u drugom smjeru u kojemu se pronalazim kao osoba jer me ispunjava radeći ono što volim.

  • Zbog čega si odabrala prijaviti ovaj rad na rubriku? Što on za tebe predstavlja?

Naziv:Viserion - glineni zmaj iz serije "Igra prijestolja Autorica:Dunda_art Week 11
Naziv:Viserion – glineni zmaj iz serije “Igra prijestolja
Autorica:Dunda_art
Week 11

Veliki sam fanatik mitologije, povijesti i fantazije što se tiče knjiga i filmova/serija. Jedna od najdražih serija mi je „Igra prijestolja“ u kojoj se pojavljuju zmajevi te sam tako odlučila napraviti za sebe suvenir zmaja i željeznog trona od gline.

  • Kako si se počela baviti umjetnosti?

Od 2006. godine počela sam razvijati svoj talent crtajući ono što vidim. Sve je krenulo od motiva životinja koje sam našla u raznim knjigama i enciklopedijama te na internetu. Od te godine skupila sam većinu radova do danas koje sam sortirala kronološki po godinama i volim sa guštom prelistati što sam nacrtala jer se svakim radom vidi pomak na bolje što se same tehnike crtanja tiče i sjenčanja kao i određivanje proporcija.

  • Koje su ti najdraže tehnike u kojima radiš?

Najdraže mi je grafičko crtanje i suhi pastel zbog sjenčanja i igranja bojama koji stvore fantastične efekte.

  • Jesi li već nekada izlagala svoje radove? Ako jesi kakva su iskustva bila? Ako nisi da li bi voljela izlagati svoje radove ?

Koristim društvene mreže (Instagram i Facebook) gdje imam svoje stranice na koje objavljujem radove. Vijuga mi je sada novitet tako da sam i na vašoj stranici postala aktivna kako bih izlagala svoje radove i pratila ostale umjetnike.

  • Odaberi dva rada koja si objavila na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala ? imaju li oni neku poruku?

Dunda_art-crtanje-slikanje-vijuga.com.hr

Motor mi je najdraže prijevozno sredstvo, ovaj rad mi je jedan od dražih jer je rađen olovkom I ima dosta detalja zbog kojih mi je trebalo oko 22 sata rada. A3 formata je koji sam uramila i stavila u sobu na zid da bude svaki dan pored mene 🙂

Dunda_art-ručni-rad-vijuga.com.hr.

Oslikana jakna od umjetne kože sa motivom Freddy Mercuryja koja se sad nalazi u Dubrovniku. Uživam u oslikavanju tekstila I kože jer su kao podloge dosta zahtjevni. Potrebna je velika preciznost I strpljenje što mi predstavlja izazov.

  • U kojem djelu umjetnosti vidiš sebe za nekoliko godina ?

Volim razne tehnike crtanja i slikanja, no u budućnosti se vidim u kiparstvu. Obožavam drvene predmete i samu obradu drveta tako da krećem u tome smjeru jer to mogu ukombinirati sa tehnikom pirografije koja mi je od jedna od dražih.

  • Što bi proučila umjetnicima?

Radite ono što volite i ispobajte razne tehnike jer svaka je posebna na svoj način. Igrajte se sa raznim kombinacijama tehnika kako biste dobili unikatan i poseban rad kojim ćete se isticati kao umjetnik.

Pročitajte više
[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Patricia Krvarić

Možemo reći da na Vijugi prevladavaju mladi umjetnici koji nas oduševljavaju svaki put u ovim člancima, ali i općenito. Tako Read more

[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Tea Ma art

Tea Ma art pobjednica je ovotjedne kategorije "Slikarstvo" na temu Životinje. Smatra da je slikanje njena terapija, a način na Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *