The Best artist of the week – justefan_jorney

Justefan_jorney je prvi pobjednik nove rubrike The Best artist of the week na temu žena/žene.  Rad s kojim je podijedio je fotografija njegove djevojke koja je uhvaćena spontano. 

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti?

Moje ime je Stefan Spasic, imam 26 godina i zivim u Boru. Trenutno sam apsolvent na strukovinim studijama za vaspitaca u Vrscu. I bavim se iz hobija fotografijom.

2. Od kad se baviš fotografijom? Kako je to sve počelo?

Bavim se fotografijom od svoje 12 godine. Sve je zapocelo tako sto sam slikao cvece sa tatinim tefonom; i verujem da to mozda bio i prvi telefon sa kamerom koji je tad postojao. 

3. Zbog čega si izabrao baš tu fotografiju za the best artist of the week?

Zato sto je nastala spontano.Та fotografija pripada seriji slika koje su bile prve kako sam slikao moju devojku. Ispala je  slucajno, onako kakva je i ona. Uhvatio sam delic koji je mene tog dana pokrenuo. Tako kroz razgovor, njen osmeh i moj skljoc fotoaparatom zabelezio sam predivni suton Novog Sada i novembarske zime. 

4. Koji je tvoj najdraži motiv/kadar za fotografiranje tj Što najviše voliš fotografirati?

Najvise volim da slikam macro fotografiju, imam staru ishabanu 50-ticu ima jedno 20- tak godina ali radi jako lep posao. Moj najdrazi kadrovi su sve sto se desava u toku zalaska sunca, neko drvo, grana, covek, senka, pokret… sve sto se u tom trenutku desi. Male obicne stvari koje nose svoju lepotu koju narocito dozivi svoj procvat kada sunceva senka ih dotakne pri zalasku.

5. Po tvom mišljenju trebaju li fotografi kopirati nečiji rad? (U smislu da uzmu nečiju fotografiju i naprave identičnu.)

Naravno da ne, fotografija je toliko siroka lepeza da jednostavno nema potrebe kopirati neciji rad, treba biti svoj i izgraditi svoj stil fotografisanja

6. Odaberi 2 rada koja si objavila na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrao? Imaju li oni neku poruku/priču?

justefan_jorney  Svaka fotografija ima pricu kao na primer slika sa golubovima u letu, stojao sam u jatu sa golubovima i samo su svi poleteli iz nekog njihovog razloga, toliko sam se iznenadio da sam samo digao fotoaparat i poceo da skljocam mozda jeste i autofokus ali momenat je uhvacen.

justefan_jorney

Takodje i slika palme u sumrak, to je slika koja me smiruje, taj momenat sam cekao da se sve sklopi da bih je uslikao, u tom trenutku je sve bilo tiho i mirno i tako se desila ta fototografija

7. Što bi volio preporučiti umjetnicima?

Da ne morate da idete negde daleko da bi uslikali nesto predivno, gde god da se nalazite lepota je ispred vas, samo je nadjite i na svoj nacin iznesite.

Hvala justefan_jorney  na njegovim odgovorima i čestitamo mu još jednom na pobjedi.

Više o aktivnosti The best artist of the week možete pogledati na linku.

Pročitajte više
[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Dunda_art

Nakon što samo prošli tjedan imali priliku uživali u odličnim kiparskim radovima životinja naših umjetnika s Vijuge. Pobjednu je odnijela Read more

[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Patricia Krvarić

Možemo reći da na Vijugi prevladavaju mladi umjetnici koji nas oduševljavaju svaki put u ovim člancima, ali i općenito. Tako Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *