[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Patricia Krvarić

Patricia Krvarić

Možemo reći da na Vijugi prevladavaju mladi umjetnici koji nas oduševljavaju svaki put u ovim člancima, ali i općenito. Tako je i Patricia Krvarić, studentica koja se u slobodno vrijeme bavi crtanjem /slikanjem u digitalnom i tradicionalnom načinu, uči razne jezike i naravno želi unaprijediti svoje radove koliko god može.

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti?

Zovem se Patricia Krvarić, imam 22 godine, studentica sam Filozofskog fakulteta u Zagrebu gdje studiram ukrajinski, slovenski i bugarski jezik. U slobodno vrijeme se bavim crtanjem/slikanjem na digitalan i tradicionalan način. Što se tiče tradicionalnog, uglavnom koristim uljane boje i u nešto manjem opsegu akrilne. A u digitalnom stvaralaštvu koristim ipad pro koji sadrži olovku i najčešće radim aplikaciji Procreate. Voljela bi kupiti Wacom ili nešto slično te naučiti raditi u Photoshopu.

   2. Zbog čega si izabrala baš taj rad za the best artist of the week? 

Patricia Krvarić
Autor: Patricia Krvarić

Taj rad sam odabrala zbog same teme, ali i zato što sam u zadnje vrijeme najviše vježbala crtanje životinja te sam na ovaj bila jako ponosna. Također mi podosta znači jer je to mačka od moje drage prijateljice kojoj sam sliku i napravila.

   3. Kako si se počela baviti digitalnim artom? 

Digitalnim artom sam se počela baviti prvobitno jer je izgledalo jako zanimljivo i nešto potpuno drugačije od klasičnog. Često sam na instagramu viđala slike koje su napravljene na taj način te sam se malo raspitala, kupila sve najbitnije i krenula.

   4. Kako izgleda tvoja priprema za rad? Imaš neke rituale? Poseban prostor? Što koristiš? Opiši.

Moram vas razočarati, ali rituale nemam, osim ako se ritualom može nazvati manično traženje referenci po pinterestu kada me ulovi inspiracija. A što se pripreme za rad tiče, ako se radi o tradicionalnom djelu uvijek si pripremim sav materijal, izmiješam boje i onda krećem, ali digitalno je puno lakše. Jedna od najvećih mana kod takvog načina rada je činjenica da tablet i olovka moraju biti napunjeni kako bi se koristili. Ali super stvar kod digitalnog arta je što prostor stvarno nije bitan, možeš sjediti na livadi, kauču ili kafiću i bit će ti tako svejedno jer je toliko jednostavno za korištenje i prijenos. 

   5. Što radiš kad ti ponestane ideja za radove? A motivacije?

Ovo mi je vrlo poznato, art block kod mene nikako nije stran pojam. Kad do toga dođe uglavnom gledam tuđe radove i nadam se da me ulovi neka inspiracija, ako se to ne dogodi onda odmorim, jer uglavnom zbog previše stresa izgubim volju za stvaranjem. 

   6. Odaberi dva rada koja si objavila na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala ? imaju li oni neku poruku?

Patricia Krvarić
Autor: Patricia Krvarić

Ovaj rad sam izabrala jer daje osjećaj spokoja ali opet i uzburkanosti. Kolorit mi je očaravajuć i svaki put kada pogledam ovu sliku me na neki način premješta na plažu Jadranskog mora.

Patricia Krvarić
Autor: Patricia Krvarić

Ovaj rad sam odabrala zbog emocionalne povezanosti. Sliku sam napravila za mamin 50-i rođendan i bila je apsolutno oduševljena jer joj je orhideja najdraži cvijet. To je također jedan od prvih poštenih radova koji sam napravila sa uljanim bojama.

   7. Šta bi voljela poručiti umjetnicima? 

Vježbajte što više, isprobavajte nove materijale, stilove, nemojte dopustiti da vas išta koči. Svi imamo svoj neki način izražavanja, ali je uvijek odlično tražiti inspiraciju i u drugima. Poštujte druge umjetnike i nemojte ih kopirati. Uživajte u tome što radite jer većinom to radimo za sebe i svoju dušu.

   8. Zbog čega si odlučila biti dio Vijuge? Da li bi preporučila Vijugu drugim kolegicama i kolegama umjetnicima?

Odlučila sam biti dio Vijuge jer sam vidjela koliko ste svi otvoreni i prijateljski raspoloženi. Bio je također način da pokažem svoje radove drugima i da ja sama vidim tuđe radove. Preporučila bi svima da se bavite onim što volite, objavljujte slike, hvalite se, jer svi uložimo toliko truda u naša djela da stvarno to i zaslužujemo. 😊

Više o aktivnosti The best artist of the week možete pogledati na linku.

Pročitajte više
[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Dunda_art

Nakon što samo prošli tjedan imali priliku uživali u odličnim kiparskim radovima životinja naših umjetnika s Vijuge. Pobjednu je odnijela Read more

[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Tea Ma art

Tea Ma art pobjednica je ovotjedne kategorije "Slikarstvo" na temu Životinje. Smatra da je slikanje njena terapija, a način na Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *