[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Pregled pobjednika

Vrijeme brzo leti pa tako i naša rubrika The Best artist of the week, rubrika u kojoj umjetnici sudjeluju sa svojim radovima uz određenu mjesečnu temu, ali se natječu unutar svoje kategorije. Tako svoj rad možete prijaviti u kategoriji fotografija, slikarstvo, digitalni art i ostale umjetnost (kiparstvo i ručni rad).  Više o samim uvjetima kako prijaviti svoj rad te koje su nagrade možete saznati ovdje.

Kako je ova godina već na svojoj polovici, odlučili smo vam prikazati kratki osvrt na sve pobjednike i teme koje su se odvijale tijekom ove 2020. godine. Klikom na ime umjetnika možete pronaći njihov profil na Vijugi i sve njihove radove.

OŽUJAK: ŽENA/ŽENE

Rubriku smo pokrenuli u ožujku sa prvom temom žena/žene. Ovom temom željeli smo saznati na koji način sve umjetnici vide žene, neovisno jesu li majke, prijateljice, poznanice. I možemo reći da je izbor prijavljenih radova bio upravo onakav kakav smo željeli. Radovi voljenih i snažnih žena. Ali i radova koje govore priču, daju poruku da se zapitamo zbog čega se i dan danas postoji neravnopravnost među spolovima.

JUSTEFAN_JORNEY

Naziv: Voljeno moje, Autor: Justefan_journey Week 01/2020

Prvi pobjednik ove rubrike sa svojom fotografijom “Voljeno moje” bio je JUSTEFAN_JORNEY. Fotografija koja je nastala spontano prikaz je njegove djevojke koja mu rado voli biti model. No još dok je imao 12 godina, Stefanu je bilo zanimljivije fotografirati cvijeće sa tatinom starim mobitelom.

 

SLAVICA ILIĆ

Naziv:The Mermaid, Autorica:Slavica Ilić
Week 02/2020

Slavicu ćemo definitivno pamtiti po njenom načinu “ostavljanja” bijelih očiju na radovima. Upravo onako kako je ona i objasnila, ovim načinom radovi dobivaju mistični izražaj te je atmosfera rada bila izražajnija. Na njenom Vijuga profilu možete pronaći čitavu seriju ovakvih radova.

 

MARIJA ILIĆ MARA

Marija Ilić Mara
Naziv:Domaćica,Autorica:Marija Ilić Mara Week 03/2020

Radovi Marije svakako predstavljaju njeno nezadovoljstvo položaja žene u društvu. Osim rada “Domaćica” izradila je cijeli niz radova koji upravo predstavljaju da  je žena jedino sposobna raditi kućanske radove. Svojim radovima prikazuje iskarikiranu reakciju moderne žene na kućne poslove.

 

JELENA VRANIĆ 

Naziv:Three sides of me
Autorica:Jelena Vranić
Week 04/2020

I nakon nekoliko mjeseci od njenog intervjua, svakako možemo reći da smo Jelenu zapamtili po unikatnim radovima – slike na cjepanici drveta. Njena ustrajnost da ne odustane od umjetnosti i sebe nakon svega što joj se dogodilo predstavlja snažnu ženu. Ženu koja će se boriti za ono što želi.

 

TRAVANJ: PROLJEĆE 

Iako prvi dan proljeća počinje 21.03. mi smo se odlučili prebaciti proljeće u travanj. Ovom temom željeli smo saznati što za umjetnike znači proljeće. Na što ih asocira ili možda upravo nešto potpuno suprotno od svih dobrih stvari koje proljeće za neke donosi.

RISTA ZDRAVKOVIĆ

Rista Zdravković
Naziv: Sekunda kao večnost, Autor: Rista Zdravković ,Week 05/2020

Neki bi rekli da njegov rad ne odgovara zadanoj temi “Proljeće” no putem intervjua Rista je objasnio zašto je ipak ovo prikaz proljeća za njega.

“Mene proleće takođe podseća na buđenje, ali ono, ako mogu da se izrazim, duševno. Period u kom se uvek osećam nekako zbunjeno, nedefinisano. Takva je i ova fotografija, nejasna, u pozadini se vidi flaša nekog jeftinog alkohola koji je mnogima beg od melanholije koju ovaj period može da pruži. Jakna koja već ko zna koliko dugo sedi u tom starom, hladnom lokalu možemo da gledamo kao na neke loše navike, delić nas kojim nismo bili zadovoljni i koji smo ostavili iza nas bez ikakve griže savesti. ”

 

EXPONART_

Naziv:Pink bluz, Autorica:Exponart_, Week 06/2020

Preslatki radovi ove umjetnice oduševljavaju nas svakodnevno na njenom profilu.

 

MAJA RADINOVIĆ

Naziv:Hello Spring Autorica:Maja Radinović
Week 07/2020

Još jedna djevojka koja ne odustaje od svojeg nauma da uspije u umjetnosti, a glavna poruka ostalim umjetnicima je da puste mašti na volju, budu ustrajni u svojim radovima i šire svoju kreativnost.  Neovisno o lošoj situaciji u državi, ipak misli da ima nade da se stanje poboljša.

 

SVIBANJ: ŽIVOTINJE

Svakodnevno nas okružuju i mislimo da su zaslužili svoje mjesto na Vijugi. Neovisno radilo se o kučnim ljubimcima, kukcima iz vrta ili mističnim bićima, umjetnici su pokazali svoje radove.

KARLA SENTIĆ PHOTOGRAPHY

Karlasenticphotography
Naziv:Životnje,
Autorica:Karlasenticphotography
Week 09/2020

Dvije najdraže stvari na pobjedničkoj fotografiji – njen pas Oggy i pogled na Dubrovnik. A upravo je i to način fotografiranja naše Karle, koja pokušava prikazati sitnice koje nas okružuju svaki dan jer ipak fotografijom se bolje izražava nego riječima. Svakako se možemo s time i složiti. Uvijek se čitajući njen intervju sjetimo onoga da fotografija vrijedi tisuću riječi.

 

TEA MA ART 

Tea Ma art
Autor: Tea Ma art

Planinarenje i fotografiranje prirode, a zatim oslikavanje tih fotografija tehnikom slikarstva metoda je koju Matea svakodnevno koristi. Jer za nju je slikanje jedinstvena terapija i bijeg od realnosti što svakako preporučamo svakome. Jedino što možemo reći, kist u ruke i neka terapija počne.

DUNDA_ART

Naziv:Viserion - glineni zmaj iz serije "Igra prijestolja Autorica:Dunda_art Week 11
Naziv:Viserion – glineni zmaj iz serije “Igra prijestolja
Autorica:Dunda_art
Week 11

Kada je netko veliki ljubitelj mitologije i povijesti, normalno je da ćete očekivati ovakav rad koji je bio savršen za temu. Dunda je svakako osoba koja radi ono što voli i uživa u tome. Jedna od dražih tehnika su joj crtanje olovkom, ali ponekad izradi skulpturu od gline, slika akrilnim bojama i suhim pastelom te izrađuje razne rukotvorine koje voli ukrasiti pirografijom (ako su od drveta).

 

LIPANJ: PRIRODA

Lijepo vrijeme je savršeno za uhvatiti malo vitamina D i poneki rad s motivom prirode. Upravo je i to bila tema za mjesec lipanj. Neovisno radi li se o livadi, cvijeću, grani na drvetu, umjetnici su prijavljivali svakakve radove na ovu temu, a oni najbolji se nalaze upravo ovdje.

ELIVELI

Naziv:Čuvarkuća Autorica:Eliveli -vijuga.com.hr
Naziv:Čuvarkuća
Autorica:Eliveli
Week 11

Ukoliko pogledate Vijugin profil Elizabete, primijetiti ćete da prevladavaju radovi napravljeni flomasterima uz dašak minimalizma.

 

VANJA ZANZE

Naziv:A fairy tree
Autorica:Vanja Zanze
Week 12

Vanja je umjetnica koja je pravi primjer da nije nikada kasno baviti se umjetnosti tj s nečime što voliš i da uvijek treba težiti biti svoj. U svoje slobodno vrijeme osim što se bavi slikarstvom piše i poeziju. Imamo i tu čast da možemo reći da su objavljenje njene četiri knjige, a od toga su tri knjige za djecu.

 

The Best artist of the week nastavlja dalje sa svojim radom i novom temom za mjesec srpanj, a to je “Ljeto”. S toga pozivamo sve umjetnike da već sljedeći tjedan prijave svoje radove za kategoriju fotografija te prikažu kako za njih ljeto izgleda, koje su im asocijacije i gdje možda svoje ljeto provode. Svaki rad je dobrodošao.

Imamo par izmjena u prijavi radova i glasanju!!

  1. Svoje radove za određenu kategoriju možete prijaviti od ponedjeljka do srijede u 23:59h preko obrasca.
  2. Glasanje se odvija na stranicama Vijuge i počinje u četvrtak i traje do nedelje do 23:00 h.
  3. Nagrade su:
    1. mjesto: Intervju + Editor of the week(http://prime.vijuga.com.hr/editor) + pohvalnica (3)
    2.  mjesto Pohvalnica (1)
    3. mjesto Pohvalnica (1)

Ako je pobjednik u drugoj rubrici na Vijugi dobio već intervju nagrada ide drugom plasiranom.

Sva ostala pravila za rubriku The Best artist of the week možete pronaći ovdje.

Pročitajte više
The Best Artist of the week – Marija Ilić Mara

Marija Ilić Mara je naša treća pobjednica u kategoriji digitalni art na i dalje aktualnu temu žena/ žene.  Ovog tjedna Read more

[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 83 – Marija Ilić Mara

Naša pobjednica je Marija Ilić Mara(http://bit.ly/MarijaIlićMara) sa fotografijom "Domaćica" osvojila je titulu "THE BEST ARTIST OF THE WEEK" te je Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *