[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Tea Ma art

Tea Ma art

Tea Ma art pobjednica je ovotjedne kategorije “Slikarstvo” na temu Životinje. Smatra da je slikanje njena terapija, a način na koji nastaju njeni radovi su svakako zanimljiv detalj o njoj. Pozivamo vas da pročitate njene odgovore kao i pogledate njen Etsy shop.

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti?

Zovem se Matea Benvin. Imam 30 godina i inače sam sa otoka Lošinja, no zbog studija povijesti umjetnosti preselila sam se u Zadar gdje sam ostala živjeti. U svoje slobodno vrijeme često planinarim i fotografiram razne motive koje onda kasnije oslikam.

2. Zašto si se počela baviti slikarstvom?

Umjetnost me oduvijek privlačila što me navelo na odabir navedenog studija. No paralelno sa njim voljela sam crtati, slikati i fotografirati. Slikanje me oduvijek opuštalo i svojevrsna mi je terapija

3. Zbog čega si izabrala baš taj rad za The best artist of the week?

Tea Ma art
Autor: Tea Ma art

Kako su tema tog tjedna bile životinje smatrala sam da je ovaj rad odgovarao temi. Konj je ujedno meni jedna od najdražih životinja jer predstavlja slobodu, snagu i neovisnost

4. Vidimo da imaš svoj Etsy shop, kakvo je tvoje iskustvo s njim s obzirom da nije toliko zastupljeno na Balkanu?

Ne mogu baš mnogo reći o svom iskustvu sa Etsy shopom jer sam ga nedavno tek otvorila, ali nadam se najboljem ishodu. O njemu sam čula preko jedne prijateljice koja ondje prodaje rukotvorine te sam se i ja odlučila okušati sa svojim slikama.

5. Kako izgleda tvoja priprema za izradu neke slike? Imaš li neke titule, mjesto na kojem uvijek radiš ili samo počneš bez obzira gdje se nalaziš?

Imam jednu prostoriju u stanu koju sam pretvorila u svoj studio te ondje boravim kada odlučim slikati, nakon čega upalim glazbu i pustim misli da krenu.

6. Odaberi dva rada koja si objavila na Vijugi I predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala? imaju li oni neku poruku?

Tea Ma art
Autor: Tea Ma art

Otok” je slika koja predstavlja moj rodni otok Lošinj koji mi je uvijek u mislima pa sam ga zato htjela prenijeti na platno.

Tea Ma art
Autor: Tea Ma art

Maglovito jutro” je nastala prema mojoj fotografiji koju sam uhvatila dok sam planinarila po Velebitu. To je jutro bilo čarobno i pomalo mistično. Upravo taj posebni kratki trenutak, preko sunčev izlazak, nastojala sam što vjernije dočarati navedenom slikom. 

7. Šta bi voljela preporučiti umjetnicima?

Preporučila bih da ne odustaju te da moraju vjerovati u sebe. Svatko od nas ima trenutke kada posumnja u svoje mogućnosti no ukoliko vole ovo što rade, savjetujem im da ustraju i taj će se trud isplatiti. 

8. Zbog čega si odlučila biti dio Vijuge? Da li bi preporučila Vijugu drugim kolegicama i kolegama umjetnicima?

Smatram da je ovo jako dobar način da se okupe različiti umjetnici kako bi mogli predstaviti svoje radove. Preporučila bih to svakako svim umjetnicima jer se upravo oni međusobno ponajviše trebaju podržavati

Više o aktivnosti The best artist of the week možete pogledati na linku.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *