[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Vukasin

THE BEST ARTIST OF THE WEEK,vijuga.com.hr,vijuga Prime

Kako svaki tjedan Vam predstavljamo pobjednike a nekada i sudionike rubrike THE BEST ARTIST OF THE WEEK, prošlotjednu pobjedu je odnijela naša Vanja Zanze. Sada Vam predstavljamo Vukasina Ostojica, studenta Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu,  koji se prijavio sa svojim radom Plamene planine. Kako bi još bolje saznali tko je Vukasin i njegovu ljubav prema umjetnosti, sve možete pročitati u nastavku! 🙂

 

  • Možeš li nam se za početak ukratko predstaviti?

Zovem se Vukasin Ostojic.Zivim u Beogradu.Studiram u Fakultetu likovnih umetnosti.Volim slikanje,skulpturu,filmove i druge umetnicke medije.

  • Zbog čega si izabrao baš taj rad za THE BEST ARTIST OF THE WEEK?

U mojim proslim digitalnim slikama sam isto slikao pejzaze,ali su uvek bile u istoj boji,planine su suvise licile jednnu na drugu i videli su se efekti fotosopa.Na ovoj slici,ja mislim da su skoro svi ti problemi reseni na ovoj slici.


By Vukasin

  • Kada si se odlučio postati dijelom umjetnosti? Postoji li možda neki poseban razlog?

Umetnost me je zanimala od kad sam mogao da drzim olovku. Ne bih rekao da ima neki veliki razlog.

  • Odakle crpiš inspiraciju? Postoji li posebna ljubav prema filmu pošto neki tvoji radovi sadržavaju filmske likove?

Crpim nijvise inspiracije iz filma.Takodje iz stripova igrica i knjiga.Pejzaze najvise volim da slikam sa fotografije ili iz okoline.

  • Koliko ti inače treba da finaliziraš pojedini rad? Opiši svoju tehniku.

Ne razmisljam mnogo pre nego sto stavim boju na platno.Radim sto slobodnije sa sto manje skica.Ako napravim gresku znam da cu je brzo popraviti.

  • Kakvo je tvoje viđenje umjetnosti današnjice?

Svidja mi se moderna umetnost. Pogotovo kako upotrebljavaju tehnologiju na zanimljive nacine.Jedini razlog zasto vise volim prosle periode je samo zato sto sam uz njih odrastao i oni su mi bili inspiracija.

  • Odaberi 2 rada koja si objavio na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrao? Imaju li oni neku poruku/priču? 


By Vukasin


By Vukasin

Ovi radovi nemaju neku pricu ili poruki.Njih sam izabrao zato sto mi je prvi mural i prva slika kopik markerom.Nikad nisam radio ovako nesto pre i mislim da je rezultat bas dobar.

  • Zbog čega si odlučio biti dio Vijuge? Da li bi preporučio Vijugu drugim kolegicama i kolegama umjetnicima?

Kada ste me kontaktirali preko instagrama,pogledao sam vas svideo mi se sav taj talenat,pozitivnost i ohrabljenje da nastave.

  • Za kraj, imaš li neku posebnu poruku za umjetnike?

Mnogi me pitaju kako sam stvorio svoj stil.Ja im uvek odgovorim da budu kriticni prema svojim i tudjim delima.U onome sto im se svidja nadju ono sto im se ne svidja,i kako bi to popravili na svoj nacin.I da nalaze u onome sto im se ne svidja ono sto im se svidja i da to upotrebe kao inspiraciju.

Da li vam se svidio ovaj intervju? Pište nam u komentar svoje mišljenje 🙂 

 

Pročitajte više
[VIJUGA.COM.HR] Art Haustor

Svaki umjetnik koji je dio Vijuge zna zašto smo tu za njih, da spojimo umjetnike i ljubitelje umjetnosti na jedno Read more

[TEAM CHOICE] WEEK 76

Cilj rubrike “Team choice”  je povećati kvalitetu radova i podići umjetnike na višu razinu, u rubrici gdje svi vaši radovi konkuriraju za najbolje Read more

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *