[VIJUGA ART] Week 1. – Gabrijela

Naša prva pobjednica rubrike Vijuga art je Gabrijela(http://bit.ly/Gabrijela) koja nam se ovaj tjedan predstavila na Prime.Vijuga.com.hr

Naziv:Feedom eye
Autorica:Gabrijela
Week 1

Za početak, kako si se počela baviti crtanjem?
Crtanjem se bavim otkako znam za sebe. Uvijek sam voljela crtati. Kao mala crtala sam u svoje bilježnice koje još i dan danas čuvam. Čak u tim bilježnicama imam crteže poznatih ličnosti, pa imam u vidu da nacrtam isti te usporedim sa crtežom iz djetinjstva. Bilježnice sam svugdje nosila sa sobom kako bih prenijela na papir nešto što se mojim očima svidjelo.

Gdje pronalaziš inspiraciju za crtanje?
Uglavnom pretražujem fotografije životinja ili poznatih ličnosti na internetu, ali često volim sjesti i prenijeti svoj zamisao na papir. Volim kada moj crtež ima neko posebno značenje i naravno, volim kad nacrtam nešto svoje jer me to čini ponosnom.

Osim crtanja, sigurna sam da te interesiraju i druge grane umjetnosti. Imaš li kakvo glazbeno ili spisateljsko iskustvo?
Da, volim pjevati. Prvi put sam nastupala sa 13. godina i tada sam osvojila drugo mjesto na Čapljina traži zvijezdu. Bilo je jedno prelijepo iskustvo, tako da sam se i dalje nastavila baviti pjevanjem. Nakon osvojenog drugog mjesta, korak po korak sam sve više i više napredovala, pa sam počela baš često nastupati pred ljudima.

Vratimo se na ono što tebe predstavlja kao umjetnicu. Koja ti je najdraža tehnika crtanja?
Pa, najviše volim grafičko crtanje. Volim sjenčiti.

Imaš li iskustva u kakvim drugim tehnikama?
Pa, i ne baš. Kada bih imala više vremena, sigurno bih se baš posvetila crtanju. Voljela bih isprobati sve tehnike kao što je ulje na platnu, već spomenuto digitalno crtanje, akvarel i drugo.

Smatraš li da je za realiziranje dobrog rada bitna kvalitetna oprema ili mirna ruka?
Smatram da je za realiziranje baš savršenog rada potrebno i jedno i drugo, ali opet s druge strane isto mislim da je najbitnija mirna ruka jer ako si, jednostavno, talentiran za to možeš to postići i sa samo jednom olovkom.

Što očekuješ da će ti ova pobjeda donijeti?
Pa nadam se neka nova iskustva, nova upoznavanja i sa ljudima i sa samom umjetnošću, i naravno napredak.

Autorica: Mihaela Stanić

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *